Mark


EQUIP


Vallribera Arquitectes


Dissenyem i construïm cases belles, confortables, eficients i saludables


Vallribera Arquitectes som un equip expert en dissenyar i construir cases. Volem que els nostres clients visquin feliços als edificis que fem. Creiem que l’arquitectura dóna felicitat a les nostres vides si és bella i confortable.

La bellesa és una experiència subjectiva. Per tant, és imprescindible conèixer bé les persones per qui treballem per entendre el seu gust, preferències i necessitats. S’aconsegueix treballant cada decisió del projecte. Es comença analitzant el lloc on s’ha de construir i decidint com es vol viure, fugint d’idees preconcebudes. Està relacionada amb l’harmonia, la proporció i l’equilibri. Els valors estètics han de ser atractius i funcionals al mateix temps.

El confort és l’absència de molèsties físiques; el conjunt d’aspectes que permeten una experiència acollidora. En una casa, està directament relacionat amb la qualitat de vida, la sensació de benestar, la seguretat i la privacitat de les persones que l’habiten.

Una casa confortable ha de ser energèticament eficient. Ha de mantenir temperatures i humitat agradables amb el mínim consum d’energia. A Vallribera Arquitectes apliquem solucions d’arquitectura bioclimàtica i de construcció passiva per fer cases de consum gairebé nul (NZEB), cases passives (PASSIVHAUS) o, fins i tot, cases que generen energia (ARQUITECTURA POSITIVA).

Una casa confortable ha de generar un entorn saludable. S'ha d'utilitzar materials naturals i sense tòxics. Fem edificis que no siguin nocius per les persones ni pel planeta. Construïm, reformem i rehabilitem amb materials i energies renovables que permetin tancar el cicle de vida de l’edifici i el facin sostenible.

El procés per crear una  llar s’ha de fer amb tranquil·litat i control. Aconseguir el màxim amb els recursos disponibles. Sense maldecaps, concentrant els esforços on cada projecte ho faci necessari. Amb la tranquil·litat de saber que el resultat s’adaptarà al pressupost. Tenint el control de tot el procés des del primer esborrany fins a acabar la casa.


Llorenç Vallribera Farriol


Arquitecte i soci fundador de Vallribera Arquitectes. L’handbol, la música i el dibuix són les aficions que li permeten deixar de pensar en l’arquitectura i el disseny.

El Llorenç va estudiar arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV, 1995-2003). El 2000 va obtenir una beca Erasmus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per estudiar a la Helsinki University of Technology (HUT).

Des de l’any 2000 fins l’any 2008 va col·laborar amb diferents estudis d’arquitectura entre els quals destaca Espinet Ubach Arquitectes, ONL Arquitectura i TAC Arquitectes. El 2006 va començar a desenvolupar projectes propis fins que el 2012 va fundar Vallribera Arquitectes.

Si s’hagués de quedar amb una afició, dubtaria entre la música i l’handbol. Tants anys entrenant i tocant la bateria fan que sigui conscient que per aprendre cal posar moltes hores de pràctica i dedicació. Però, què seria l’assaig sense l’emoció de fer un concert o l’entrenament sense el repte de guanyar un partit?

El Llorenç és una persona perfeccionista i detallista. Quan porta a terme la seva feina li agrada que les coses estiguin acabades i ben fetes. Sap que per assolir l’èxit cal una barreja d’audàcia, humilitat, constància i talent. Està convençut que en l'arquitectura, com quan un concert surt bé o quan es guanya un partit, tot l’esforç pren sentit si serveix per viure més feliços en l'entorn que construïm.


Aleix Gil Noray


Arquitecte i soci de Vallribera Arquitectes, apassionat de la muntanya i l’escalada; alpinista, en general.

L’Aleix va estudiar arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV, 2005-2012). El 2009 va obtenir una beca Erasmus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per estudiar a la Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME).

El 2012 va començar a treballar a Vallribera Arquitectes i fins el 2014 va col·laborar amb MVA Arquitectura i Estructura. El 2015 va apostar decididament per ser cap de Projectes a Vallribera Arquitectes. Quatre anys després, el 2019, va integrar-se com a soci d’aquest estudi.

La primera passió de l’Aleix queda clara, l’arquitectura. La segona també, la muntanya. Li agrada l’escalada, l’esquí de muntanya i l’alpinisme, activitats que l’han portat per tot arreu, tot i que si li ho preguntem, segurament ens dirà que el seu lloc predilecte és Montserrat. Li podeu seguir el rastre a @elprincepdelesmaduixes on comparteixen les petites proeses de cada cap de setmana.

L’Aleix és una persona propera, amigable i calmada, que només parla quan és realment necessari. La seva estima per la natura i el compromís amb el qual afronta els reptes es plasmen en la seva feina, en les seves passions i en la seva manera de fer a diari.Reconeixement


Premis
Articles
Publicacions