Mark


102CAR Reforma i ampliació de casa entre mitgeres a Sabadell













Una casa senyorial, centenària, en ple centre de Sabadell. Habitacions grans, sostres alts i una escala àmplia il·luminada per un gran lluernari al centre de la casa. Però amb un pati menystingut on amb els anys s'hi ha anat acumulant una sèrie d'intervencions en forma de volums afegits que enlloc de donar valor a la casa li han pres una de les grans virtuts d'aquest tipus de casa, gaudir d'un pati ajardinat al centre de la ciutat.

S'ha de recuperar aquest espai exterior. S'enderroca el volum estret i allargat de l'antiga cuina. S'obre un gran pas a l'antiga façana posterior de la casa i s'hi construeix un nou volum per la cuina que permet recuperar la relació de la casa amb el pati. En planta primera es guanya una gran terrassa per l'estudi.

La nova distribució ocupa les dues mitgeres deixant lliure la part central de la casa entre l'obertura a la sala d'estar, a l'edifici original, i l'obertura al pati. La cuina blanca i una balconera fins al sostre perquè entri la llum natural. I al mig una illa i una taula de fusta de castanyer massís seran el nucli entorn al què es desenvoluparà el dia a dia.

El pati és una extensió de la casa. Un gran toldo mariner i una persiana de lames orientables permeten regular el control solar i gaudir de l'exterior durant tot l'any. Al fons del pati es conserva el cobert i la part central es planta amb vegetació autòctona que colonitzarà el pati i les mitgeres.


Obra: 102CAR Reforma i ampliació de casa entre mitgeres a Sabadell
Situació: Sabadell, Barcelona
Fase: Obra acabada
Superfície total projecte: 92m²
Any projecte: 2018-2019
Any construcció: 2019-2020
Promotor: Privat
Arquitectes: Llorenç Vallribera, Aleix Gil  (VALLRIBERA ARQUITECTES)
Col·laboradors: Sergi Ballester, arquitecte; Maria Molins, arquitecta tècnica; Marc Batlle, consultor estructura
Fotografies: ©José Hevia



102CAR Documentació Projecte