Mark


101UNI Reforma de dos pisos a Granollers












101UNI Documentació Projecte






Dues cases angleses i la necessitat d'habilitar la planta baixa com a local comercial obliguen a repensar què fer en les plantes pis. S'estudia la viabilitat de diferents opcions per definir correctament el programa. S'ha de fer dos habitatges, per llogar, de dues o tres habitacions.

S'aprofita l'envoltant i l'estructura existents. S'aïlla la coberta, es reforça el sostre de la planta baixa i es reconstrueixen els volums de sortida al pati. Sota la coberta, s'aprofita l'alçada per guanyar una planta.

La planta baixa, independent dels pisos, és un únic espai, amb dues grans obertures a carrer i oberta al pati posterior. La versatilitat de l'espai el pot convertir en dos locals amb botigues de barri o en un gran espai que agrupi els dos cossos i el pati.

En planta pis, els dos habitatges, simètrics. S'hi accedeix des de l'escala comuna, blau a la dreta, taronja a l'esquerra. Els pisos s'han pensat per poder-los llogar a qualsevol “família”; han de servir per una persona sola, per una parella, amb fills, sense fills, per dues parelles, per amics...

Al centre de cada pis i amb llum natural d'una claraboia hi ha el rebedor, l'escala, el bany i una habitació que tant pot ser un estudi, com un vestidor o una tercera habitació. Cap al pati, cuina menjador i sala d'estar s'obren a la terrassa. Cap al carrer, una habitació en façana. Al l’altell, un generós espai diàfan que es dividirà o tancarà segons convingui als futurs llogaters.


Obra: 101UNI Reforma de dos habitatges per a lloguer
Situació: Granollers, Barcelona
Fase: Obra acabada
Superfície total projecte: 95m²/habitatge
Any projecte: 2019
Any construcció: 2020
Promotor: Privat
Arquitectes: Llorenç Vallribera, Aleix Gil (VALLRIBERA ARQUITECTES)
Col·laboradors: Sergi Ballester, arquitecte; Míriam Molina, consultora estructura.
Fotografies: ©José Hevia